De Betere Kwaliteit

Onze bedrijfs slogan luidt "Alleen de Betere Kwaliteit" en dat is niet voor niets. Wij zijn er als geen ander van bewust dat Duitsland een mega vijver is voor autohandelaren waar ook heel veel slechte auto's aangeboden worden. Met name onervaren inkopers en de zogenaamde "snelle jongens" komen nogal eens naar huis met een "foute Benz". Zij lopen daarbij willens en wetens, volledig voorbij aan het belang van de klant. Wij hebben in ruim 15 jaar een serieus inkoopnetwerk opgebouwd en zijn daarmee een betrouwbaar adres voor liefhebbers van Mercedes-Benz Youngtimers & jong gebruikte occasions.

 

Onderhoudshistorie

In Duitsland kent men geen Nationale Autopas (NAP) en daarom is het heel erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat de afgestempelde onderhoudsboekjes aanwezig zijn. Daarnaast zijn in Duitsland de TÜV documenten (Duitse APK) ook altijd voorzien van kilometerstanden. Zou je dus een auto kopen die door de eigenaar zelf of door het plaatselijke garagebedrijf onderhouden is, dien je ervoor te zorgen dat deze documenten aanwezig zijn. Verder is het in Duitsland heel gebruikelijk om alle facturen van onderhoud te bewaren. op deze documenten zie je in 90% van de gevallen een kilometerstand vermeld staan.

 

Zijn Duitse auto's beter dan Nederlandse auto's?

De reden waarom Duitse auto's vaak beter zijn heeft min of meer te maken met de wijze waarop een Duitser omgaat met zijn auto. Ten eerste is Mercedes-Benz zeker in Duitsland nog een statussymbool en wordt in de meeste gevallen bij aankoop afgerekend met eigen geld. Dit zorgt ervoor dat deze autobezitter een compleet andere denkwijze heeft dan een Nederlandse lease(bak)rijder. Verder is het in Duitsland heel normaal dat je het onderhoud bij de dealer laat uitvoeren. In Nederland gaan we vanwege de hoge kosten al snel naar de garage om de hoek. In het algemeen mag je dus stellen dat een Duitse auto zowel optisch als technisch beter is onderhouden.